dijous, 14 de març del 2013

Cànons de la literatura catalana





PEP MOLIST:


Pep Molist, és escriptor i bibliotecari. Actualment és el responsable de la biblioteca infantil de Manresa. Als seus 47 anys ha publicat 45 llibres, la majoria destinats a nens, encara que també ha escrit dos assajos sobre literatura infantil.

Molist cada any té el seu llibre a punt per al dia de Sant Jordi, però reconeix, encara que a algú li pugui semblar sorprenent, que la literatura infantil es ven més en el període de Nadal que el propi dia de Sant Jordi. Molist ja està treballant en l'adaptació d'un clàssic com Peter Pan.




En aquest enllaç podeu trobar una entrevista a Pep Molist, realitzada pel diari "La Vanguardia":  enllaç

Un dels seus llibre és:

              Dins del mirall: 
                                               

Editorial: grao
Autor: Pep Molist
Característiques:  Aquest llibre serveix per a explicar als adults els elements que defineixen els llibres per als joves lectors, i a la vegada un punt de partida per conèixer-la.








LOLO RICO:
País: Espanya
Naixement: Madrid, 1935

María Dolores Rico Oliver (Madrid, 1935), periodista i cineasta espanyola. Va compaginar l'escriptura de contes infantils amb la feina de casa periodístiques en la Ràdio Nacional d'Espanya i Televisió Espanyola, on es va convertir en un referent en l'elaboració d'espais infantils tan coneguts com La Casa del Rellotge (1971-1974) i Un globus, dos globus, tres globus (1974-1979).

Va passar a labors de direcció a principis dels anys 80 amb el programa "La cometa blanca", però la seva gran creació va ser el programa "La bola de cristal" (1984-1988), que ha estat considerat per la pròpia Televisió Espanyola com un dels productes mítics de la cadena al costat de "Los gozos y las sombras",  "Turno de oficio", "Verano azul", "Historias para no dormir y Anillos de oro". "La bola de cristal" estava dedicat a un públic infantil i adolescent, i la seva principal característica és que, allunyat de l'infantilisme típic en aquestes produccions, es tractava als joves espectadors com a adults.

Té diversos llibres publicats, entre els quals destaquen "Cómo hacer que tus hijos lean: análisis y recetas", "Si tu hijo te pide un libro i "TV, fábrica de mentiras: la manipulación de nuestros hijos" entre d'altres. També ha escrit llibres sobre decoració i llar.


Si tu hijo te pide un libro

Editorial: Espasa Calpe
Autor: lolorico
caracterísitques: Llibre amb el qual preten donar resposta a milers de pares i educadors que no saben quines son les lectures més recomanables per cada edat, una elecció que quan es acertada, ajuda als infants a llegir correctament i a millorar el seu rendiment escolar. 




Vicenç Pagès Jordà:

Vicens Pages Jordà va néixer l'any 1963 a Figueres. El 1989 va guanyar la Biennal de Barcelona en l'apartat de literatura, i l'any següent va aparèixer el seu primer llibre, el recull de contes titulat Cercles d'infinites combinacions (ed. Empúries). El 1991 va publicar l'obra de bricolatge textual titulada Grandeses i misèries dels premis literaris (Llibres de l'Índex), formada per un miler de citacions. L'any 1995 va aparèixer la seva obra més ambiciosa, El món d'Horaci (ed. Empúries), una novel·la que es troba a mig camí entre la ficció i l'assaig creatiu. L'any 1997 va veure la llum el seu llibre de més èxit, la novel·la curta Carta a la reina d'Anglaterra (ed. Empúries), que narra en cent pàgines mil anys de la vida del protagonista.








1001 libros infantiles que hay que leer antes de crecer:


Després de títols 1001 películas que hay que ver antes de morir o els 1001 Libros que hay que leer antes de morir, ara arriba un nou títol de la col·lecció; 1001 libros infantiles que hay que leer antes de crecer.
Les recomanacions van des de la literàtura clàssica com El pais de Narnia, El país de les Meravelles fins a les aventures de Harry Potter.Els autors d’aquesta sel·lecció són en Quentin Blake, escriptor i il·lustrador de llibres infantils d'èxit. Julia Eccleshare escriptora i editora infantil de The Guardian.

Les ressenyes del llibre són comentades i agrupades per franges d'edat per fer més fàcil la seva cerca i lectura.De 0 a 7 anys, 1001 libros infantiles que hay que leer antes de crecer fa entre d'altres recomanacions : La historia de Babar, El libre de la selva, Pipi Calzaslargas, Madeline, Les tres bessones, Donde viven los monstruos o Winnie Pooh.

A partir dels 8 anys: Fàules d'Esopo, Cançó de Nadal, Les aventures de Tom Sawyer, L'illa del tresor, Ana, de las tejas verdes, Les travessures de Guillermo, Els cinc, El petit príncep, Lés cròniques de Narnia, Charlie i la fàbrica de xocolata, Harry Potter o Cor de Tinta.

A partir de 12 anys;Els viatges de Gulliver”, “Els tres mosqueters”, “Viatge al centre de la terra”, “Mujercitas”, “El Senyor dels anells, “El senyor de les mosques señor de las moscas” o “La història interminable”, “Grimpow” o “Crepuscle.
Una molt bona guia per recuperar un bon grapat de clàssic i de lectures imprescindibles.
Quina és la vostre lectura infantil preferida?


La seva pàgina web és:
http://illadelsllibres.blogspot.com.es/2010/11/1001-libros-que-hay-que-leer-antes-de.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada